Veel ondernemers hebben moeite om hun administratie in goede banen te leiden. Het inrichten van uw administratie, hoe doet u dat? Een deugdelijke en handzame administratie opstellen is een vak apart. De meeste ondernemers hebben dat niet of slechts ten dele geleerd. Zij beschikken daarentegen over veel vakkennis over de branche waarin zij opereren.

Wettelijke verplichting

Financiële administratie is een verplichting voor iedere onderneming. Niet alleen omdat u als ondernemer wettelijk verplicht bent om een goede administratie bij te houden en te bewaren. Het helpt u ook om op tijd nieuwe ontwikkelingen te voorzien, daarop in te spelen en op het juiste moment de juiste beslissingen te nemen.

Maatwerk

Het inrichten van een administratie is maatwerk. Een standaard softwarepakket volstaat niet voor een goede financiële administratie: de administratie moet immers zo zijn toegesneden op uw bedrijf dat u deze kunt gebruiken als bedrijfsthermometer.
Er word in samenwerking bekeken welk pakket en welke modules voor u relevant zijn en hoe u het pakket optimaal inricht.

Wensen en eisen

Om al uw wensen en eisen in kaart te brengen wordt er eerst een F-A QuickScan door ons gemaakt. Dit is een inventarisatie van o.a. de geldstromen die er in uw onderneming omgaan. Of van hoe wordt er omzet gegenereerd. Waar koopt u uw goederen of diensten in en met welke btw-tarieven heeft u te maken? Deze informatie is voor ons belangrijk, omdat wij op basis daarvan kunnen gaan kijken hoe we de financiële administratie zo efficiënt en overzichtelijk mogelijk voor u in kunnen richten.

Financiële administratie inrichten

De financiële administratie wordt ingericht op basis van:
→ de richtlijnen van de Belastingdienst;
→ de resultaten van de eerdergenoemde F-A QuickScan.
We hebben het dan over het inrichten van systemen (software) en op maat gemaakte rapportages voor de ondernemer. Voor u is het natuurlijk van belang dat u zo weinig mogelijk tijd kwijt bent met het aanmaken en het bijhouden van uw financiële administratie.
Bovendien wilt u inzicht in uw financiële administratie en wel op een duidelijke en overzichtelijke manier. Hiervoor ontwerpen wij voor u een maatwerk dashboard. Hierin kunt u online checken hoe uw onderneming ervoor staat.

“Een efficiënt ingerichte administratie levert u alleen maar op!”

Heeft u geen kennis over een administratie opzetten? Of wilt u meer grip op uw financiën en inzicht in uw financiële situatie? Wilt u het maximale uit uw onderneming halen, dan bent u bij ons aan het juiste adres.

De Robbins & Chivers intermediair is bij uitstek de deskundige om uw financiële administratie zodanig in te richten dat de administratie niet alleen aan uw eisen en wensen voldoet maar ook de wettelijke verplichtingen!

Aarzel niet en neem vandaag nog contact met ons op!

 

CONTACT